Вести

БЕЛОРУСИЈА ЈЕ УВЕК БИЛА УЗ СРБИЈУ

Србија и Белорусија су две пријатељске земље, које имају одличне политичке и економске односе, изјавио је данас председник Александар Вучић и поручио да је Србија увек имала подршку Белорусије по свим питањима.

"Никада се није десило, од кад је Александар Лукашенко на челу Белорусије, да било када та земља гласа против Србије. И зато тражим поштовање грађана Србије према Белорусији. Прошли смо кроз много тешких дана и година, а Белорусија је увек била уз нас, на сваком месту у свету, у сваком тренутку", рекао је Вучић након разговора са Лукашенком.

Вучић је поново подсетио да је Лукашенко велики пријатељ Србије, једини светски лидер који је 1999. године дошао да подржи Србију када је била нападнута од 19 НАТО земаља.

"У политици обично ништа краће не траје од захвалности, али смо ми, и једни и други, доказ да то не мора увек да буде тако. Ми смо и данас захвални и бићемо захвални увек, и показиваћемо поштовање, јер сте хтели, смели и желели да покажете подршку Србији у једном од најтежих историјских тренутака", рекао је Вучић.

Захвалио је белоруском народу и Лукашенку на љубави и пожртвованости и посвећености коју показује у односу према Србији. Србија и Белорусија су, подвукао је, невелике земље, али оне које се диче и поносе својом самосталношћу, у којима живе поносни достојанствени људи који желе да сами бирају и одлучују о својој о будућности.