Вести

ТО ЈЕ ОНО ШТО СМО ЖЕЛЕЛИ, И НЕЋЕМО СТАТИ

Овај пут и километри путева који су до сада изграђени управо су оно што смо желели кад смо почели да мењамо земљу, да мењамо себе, рекао је данас председник Александар Вучић на отварању источног крака Коридора 10 и поручио да "неће стати".

"Нећемо стати на овоме, наставићемо даље, градићемо без престанка да бисмо имали више посла, више инвестиција, да бисмо завршили тај чаробни круг и да бисмо могли да кажемо да смо створили успешну и најлепшу, за нас свакако најлепшу, земљу на Балкану", поручио је Вучић на свечаном отварању последње деонице источног крака Коридора 10, којом је завршена изградња целог Коридора 10 у Србији. Све је данас овде, рекао је он - и сваки сан који смо сањали, и свака нада коју смо прикривали, и свака вера коју смо имали, напор који смо уложили.

Како каже, срећа је мала реч да опише оно што тренутно осећа. "И када смо пре неколико година почели да мењамо Србију желели смо баш ово, желели смо чуда, километре аутопутева, да то буде начин како се изражавамо, нови стандард, ново полазиште. Данас смо изградили више тих километара него за последњих 40 година. Оставили смо иза себе прашњаву прошлост и окренули се будућности. Да би људи могли да одлазе, али и да се враћају у Србију", поручио је Вучић и додао да су изграђени "путеви прави као стрела".

Вучић је истакао да завршетак Коридора 10 сведочи о вредној и радној Србији и захвалио грађанима што су данас у толиком броју дошли да поделе радост и покажу колико воле Србију, као и гостима из Бугарске и српском члану Председништва БиХ Милораду Додику. Вучић истиче да не може да опише речима колико је срећан и шта осећа сада када је завршен и последњи 813. километар Коридора 10 у Србији. Истакао је да се Србија убрзано развија да би могли људи који су отишли да се врате у њу.

"Бугарска нам је данас ближе него икада, хоћу да захвалим Борисову јер ми смо се данас повезали путевима. За неколико месеци Борисов ће завршити 12 км аутопута према Софији", казао је Вучић да је сада аутопут све до Истанбула.