Вести

НАСТАВЉЕНА САРАДЊА СА БРАТСКИМ ГРАДОМ ЈАБЛАНИЦА

Председник општине Јабланица Дамир Шабановић посетио је са сарадницима општину Инђија у циљу продубљивања сарадње два побратимска града.

Њих је примио председник општине Инђија Владимир Гак. Направљен је пресек досадашњих заједничких активности који су допринели зближавању грађана ове две општине.

Актуелна пандемија вируса Ковид-19 тренутно је спречила одржавање бројних заједничких активности али је договорено да се, након стабилизације епидемиолошке ситуације, настави сарадња на привредном, спортском и културном нивоу.

Иначе, прошле године у Инђији је одржан велики спортски турнир у рукомету „Куп пријатељства“ на којем су учествовали братски градови. Организација је била на високом нивоу а искуство је показало да су овакви догађаји одличне прилике за упознавање и зближавање младих из градова бивших југословенских република.

Делегација општине Јабланица посетила је североистoчну индустријску зону у којој се гради највећа фабрика у Инђији јапанске компаније Тоyo tires, обишла је Келтско насеље, спортки комплекс „Леје“, нову спортску дворану и градски стадион.

Извор: Општина Инђија

Фото: Printscreen