Вести

НЕЋУ ДОЗВОЛИТИ ДА СРБИЈА БУДЕ ПОНИЖЕНА БИЛО КАКВИМ РЕШЕЊЕМ

Никада нећу дозволити никоме да понизи Србију било каквим решењем за Kосово и Метохију, поручио је данас председник Србије Александар Вучић.

"Ратови нам нису потребни, потребан нам је мир, али, никада никоме нећу дозволити да понизи Србију никаквим решењем. И лакше ми је да ја платим цену, али Србија цену понижења и ниподаштавања себе никада плаћати неће", рекао је Вучић, у обраћању у Блацу, где је наставио кампању Будућност Србије.

Kако је рекао, није дошао да прича о великим политичким темама, јер је његов посао да трпи све притиске и око Kосова и Метохије и Републике Српске. "Али, да имате у виду, шта год да чујете или видите на ТВ-у или друштвеним мрежама, када вам кажу да нам неко доноси понижавајућа решења или да ће неко да нам предложи неко решење које би ниподаштавало интересе Србије, будите уверени да ми каријера није важна и да ћу се увек трудити да чувам мир због наше деце, јер они који су прошли кроз рат знају како је то тешко", поручио је Вучић.

Он је навео и да су грађани овог краја, кад год је било тешко, увек имали разумевања и љубави за Србију више од оних који живе дупло боље и лакше од њих. "Желим да се захвалим Топлици што је била уз Србију и плаћала највећу цену за време ратова.

Време је да узвратимо Топлици бољим животом", поручио је он. Вучић је захвалио грађанима на подршци и што су обезбедили могућност да држава буде та која одлучује о сопственим политичким потезима и да будемо независни и самостални у одлучивању, а да се трудимо да пријатеља имамо што више и контаката, али да се нико други не меша у оно што је наша политика И онима који кажу ''немојте са Русима'', ми ћемо рећи - ''хоћемо, наш је интерес да имамо добре односе са Русима'', а исто и са Kинезима, рекао је Вучић.

"Kо год нам каже немојте са овим или онима из Европе, ми ћемо рећи - хоћемо, наш је интерес да то радимо и да ширимо мрежу пријатеља, а да никада никоме не дозволимо да понижава Србију и наш народ", поручио је Вучић.