Вести

ОВО МИ ЈЕ ЈЕДНА ОД НАЈДРАЖИХ ПОБЕДА

Председник Александар Вучић саопштио је вечерас да је Српска листа на парламентарним изборима остварила најубедљивију победу у својој историји са 98,07 одсто гласова и освојила свих 10 мандата у парламенту у Приштини.

Вучић је на ванредној прес конференцији рекао да је то порука Срба са Kосова и Метохије да су чврсти, јаки и да ће умети да бране своје интересе на KиМ. Он је захвалио Србима на KиМ што су показали огромну зрелост, и упркос притисцима показали да могу да буду јединствени.

"Ово је 10:0, осим ако из свемира не дођу неки гласови", рекао је Вучић на ванредној прес конференцији. Он је пренео да је на 100 одсто обрађеног материјала у Северној Митровици Српска листа освојила 7.118 гласова, СЛС 34, листа Раде Трајковић и Ненада Рашића 51, а листа коју је предводио Александар Јаблановић 55.

"Српска листа је освојила 98,07 одсто српских гласова", рекао је Вучић и истакао да су и за њега самог то неочекивани изборни резултати. Председник Александар Вучић рекао је вечерас да након више недеља разних притисака на KиМ жели да обавести грађане Србије да су данас на KиМ ухапшене две особе зато што су наводно дозволиле двојици Срба да гласају са српским личним картама, који су понели и уверења о косовским личним картама.

"Ово сам рекао зато што је све рађено да се Српска листа уништи, да се нађу подобни Срби који ће да служе интересима Kуртија, Мустафе, Харадинаја, а не свог народа", истакао је Вучић на ванредној прес конференцији поводом избора на KиМ. "Изборни резултати су и за мене неочекивани. Учествовао сам у различитим победама. Ово ми је једна од најдражих", рекао је.