Вести

ПОМОЋ ДОБРОВОЉНОМ ВАТРОГАСНОМ ДРУШТВУ ИЗ НОВОГ СЛАНКАМЕНА

Чланови и активисти месног одбора Српске напредне странке из Новог Сланкамена помогли су Добровољном ватрогасном друштву из овог места у уређењу просторија и платоа испред.

Како су чланови овог друштва углавном старије особе које нису у стању самостално да изврше уређење просторија, стога су им чланови МО СНС Нови Сланакамен помогли у њиховој замисли да се овај простор уреди.

После уређења просторија одржан је сасатанак новосланкаменачких напредњака и чланова овог ватрогасног друштрва на коме су чланови ДВД Нови Сланкамен изразили жељу да им се помогне у подмађивању друштва, као и у њиховој замисли да се део просторије преуреди и претвори у музејски простор где би били изложени експонати из 1931. године, када је ово друштво и основано.

Подмлађивање друштва и уређење просторија изузетно је значајно не само за мештане Новог Сланкамена него и околних села која се граниче са овим местом.

На састанку је договорено да се на пролеће изврши детаљно уређење просторија и њихово кречење, као и да се покрене иницијатива и предузму први кораци ка уређењу музејског простора и поставци експоната.