Вести

ПОРОДИЦА ЈЕ НАЈЗНАЧАЈНИЈИ СТУБ ДРУШТВА: Министар Дмитровић у посети Инђији, подршка пронаталитетним мерама

Министар за бригу о породици и демографију у влади Републике Србије Радомир Ратко Дмитровић посетио је данас општину Инђија у циљу упознавања са мерама подршке породици које се примењују на локалном нивоу.

Министар је изразио задовољство активностима које Општина Инђија спроводи, посебно истичући изградњу новог објекта вртића као најважнију инвестицију.

Дмитровић је истакао да издвајање финансијских средстава породицама није кључан чиниоц за повећање новорођење деце, наводећи пример богатих држава са севера Европе које упркос великим финансијским дотацијама не успевају да повећају број становника.

По речима министра, проблем наталитета је комплексан и захтева мултидисциплинарни приступ и ангажовање свих актера друштва, од државних органа до црквених заједница а нарочито медијских кућа и новинара.

Председник општине Инђија Владимир Гак рекао је да је једна од првих његових одлука од дана ступања на дужност била повећање једнократне новчане помоћи која данас износи 50 хиљада динара за прворођено и трећерођено дете. Када је реч о подршци породици, Гак је истакао изградњу новог објекта вртића, проширење и реновирање постојећих, највише студентске стипендије које су 18 хиљада динара месечно, финансирање вантелесне оплодње, финансијска помоћ за незапослене труднице и друге бројне мере.

Након радног састанка у кабинету председника општине Инђија, министар Дмитровић је обишао објекат новог вртића који почиње са радом 1. септембра.

Извор: Општина Инђија

Фото: Printscreen