Вести

ПРЕД НАМА ВАЖНЕ ГОДИНЕ

Лидер Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић поручио је вечерас у Новом Саду да су пред Србијом важне године, важније од оних кроз које је земља прошла, а члановима СНС да треба да буду свесни постигнутих резултата, да се не плаше изазова и да наставе да се боре за напредак Србије.

"Пред нама су важне године, рекао бих важније од оних кроз које смо заједнички успели да прођемо, и то са добрим резултатима", рекао је Вучић обраћајући се на свечаности поводом 11 годишњице СНС и страначке славе. Вучић је истакао да се политика увек тицала људи, јер од нема ништа важније од људи.

"Мени је најважније да људи разумеју да се ви и ја бавимо овим послом, не због себе или бар не због материјалног благостања, функције, мандата или власти, посебно не уколико би нам кућа била срушена и разорена, какву су нам је оставили 2012. године. Јер, зашто би неко желео да влада нечим што је личило на готово разрушени Чернобиљ, бити капетан на броду који тоне?", рекао је Вучић. Суштина није у власти и лидерству, већ у визији о успешној земљи и напорима да се тај сан оствари.

"Сањао сам не 11 година странке и седам година власти, већ путеве и пруге. Путеве које нисмо имали ни кроз Грделицу, ни кроз Сићевачку клисуру, о којима смо маштали да нас доведу до Чачка, Ужица, Залтибора, Таре, Kопаоника. Kоји ће сутра да нас воде од Новог Сада, преко Руме до Шапца и Зворника. Сањао сам и градилишта, јер сам возио кроз пусте рушевине", рекао је Вучић. Сањао је, каже, Србију каква може да буде и каква данас почиње да постоји. Честитајући чланству крсну славу, као и грађанима, уз жељу да је у здрављу и весељу дочекају идуће године, Вучић је рекао да за то време треба много да се уради и да грађани живе боље.

Осврнуо се и на велики број грађана који су остали испред Спенса, рекавши да је требало да се скуп, можда, одржи напољу, а не унутра. ”Можда је то и боље због још једног разлога, али сам сам крив, и вечерас ћете видети да у првим редовима седе обични људи. Тражио сам да од трећег реда иду функционери. То сам тражио јер и данас не посвећујемо довољно пажње грађанима", казао је он. Вучић је истакао да је његова замерка најбољој странци уз земљи што не води довољно рачуна о обичним члановима.

”Морамо много више са обичним људима да разговарамо, а не да јуримо функционере од једних до других врата. Треба да помажемо грађанима, а не себи. У томе се разликовала странка", нагласио је он.

Руководићемо се само нашим интересима, имамо само себе

Водићемо независну политику, питаћемо само наш народ, Србија више није тако мала и слаба да би јој неко одређивао шта треба да ради", поручио је вечерас Лидер Српске напредне странке (СНС)