Вести

РЕКОНСТРУИСАНА САОБРАЋАЈНИЦА НОВИ КАРЛОВЦИ-НОВИ СЛАНКАМЕН

 Путна инфраструктура на територији општине Инђија никад није била у бољем стању и то показују на десетине километара новог асфалта.

Последња деоница која је у потпуности реконструисана је пут између Нових Карловаца и Новог Сланкамена. Нова саобраћајница, дужине 7,2 километара а ширине 6,5 метара, асфалтирана је протеклих неколико недеља и радови су вршени на најквалитетнији начин.

Како данас пут изгледа уверио се и председник општине Инђија Владимир Гак који је изразио задовољство што је општина добила савремену и безбедну саобраћајницу. Он је навео да је локална самоуправа често ургирала да се ова деоница асфалтира јер је била у веома лошем стању.

„Добили смо најсавременији пут који је сада далеко безбеднији за вожњу. Такође, важно је и за развој туризма јер је Стари Сланкамен место са највише туристичких потенцијала. Квалитетним саобраћајницама Инђија се истиче као место које улаже озбиљна средства у путну инфраструктуру“.

Гак се захвалио и народном посланику Маријану Ристичевићу који је својим утицајем допринео да се наведени пут реконструише. Важно је напоменути да Општина Инђија интезивно ради на асфалтирању још две кључне саобраћајнице: пут Нови Сланкамен-Сурдук и пут кроз насеље Љуково.

Да подсетимо, у последњих пет година на територији општине Инђија асфалтирано је 76 неасфалтираних улица, реконструисано је на десетине улица као и деоница Инђија-Љуково, изграђена је нова деоница између Нових Карловаца и Крчедина. Оквирна улагања у путну инфраструктуру у последњих пет година на територији општине Инђија износе преко 15 милиона евра.

Извор: Општина Инђија

Фото: Printscreen