Вести

УМЕЋЕМО САМИ ДА САЧУВАМО СВОЈЕ НЕБО, ЗЕМЉУ И ЉУДЕ

На батајничком аеродрому "Пуковник пилот Миленко Павловић" завршен је приказ способности Војске Србије "Слобода 2019", уз поруку председника Александра Вучића, да ће Србија умети сама да сачува своје небо, земљу и људе.

Приказ је одржан у част 75. годишњице од ослобођења Београда у Другом светском рату, у присуству премијера Русије Дмитрија Медведева, који тим поводом данас борави у посети Србији.

На крају програма, председник и врховни командант Војске Србије Александар Вучић честитао је припадницима Војске Србије, грађанима и гостима Дан ослобођења Београда од фашиста и оценио приказ са "врло добро". Захвалио се свим официрима, подофицирима и војницима на свему што чине за своју земљу.

"Хоћу да вам честитам Дан ослобођења Београда од фашиста. Да увек штитимо слободу, традицију и посебно, вама, драги ветерани, који сте и данас у строју и који сте пре 20 година бранили Србију - велико хвала за све што сте учинили за отаџбину", рекао је Вучић.

Он је истакао да Војска Србије сваки дан има све више и све модерније оруђе и оружје, те да ће Србија наставити да штити слободарску традицију. "Умећемо сами да сачувамо своје небо, своје земљу и своје људе. Живела слободна и независна Србија", поручио је председник Вучић.