Вести

ВУЧИЋ И ЕРДОГАН ЗА ДАЉЕ УНАПРЕЂЕЊЕ ДОБРЕ САРАДЊЕ

Председник Србије Александар Вучић и његов турски колега Реџеп Тајип Ердоган изразили су данас у Београду уверење да ће билатерални односи две земље и економска сарадња, који су напредовали у последњих неколико година, бити још бољи у будућности.

На почетку састанка у четири ока, Вучић је изразио наду да ће ова, друга посета Ердогана Србији бити још плодотворнија. Председник Србије је подсетио да су две земље 2017. године имале трговинску размену у обиму од 830 милиона евра и да су још тада констатовали да она треба да премаши милијарду евра.

Крајем прошле године, трговинска размена две земље премашила је милијарду евра. "Хвала вам на томе и честитам на томе и Турској и Србији", рекао је Вучић.

Ердоган је изразио уверење да трговинска размена може да премаши и 1,5 милијарди евра. Вучић је указао да ће њих двојица сутра разговарати и са лидерима БиХ, а Ердоган је истакао да ће ауто-пут Београд - Сарајево, чијем ће званичном почетку градње сутра присуствовати лидери три земље, бити пут мира и пријатељства Србије и БиХ.