Вести

ВЛАДИМИР ГАК И МИНИСТАР СПОРТА ЗОРАН ГАЈИЋ ОБИШЛИ РАДОВЕ НА ХАЛИ У БЕШКИ

ЗАЈЕДНИЧКИМ СНАГАМА ДРЖАВЕ И ОПШТИНЕ ДО ЈОШ БОЉИХ УСЛОВА ЗА СПОРТИСТЕ

Министар спорта у влади Републике Србије Зоран Гајић посетио је данас инђијску општину и заједно са председником општине, Владимиром Гаком обишао спортску инфраструктуру у Бешки, односно терен Фудбалског клуба „Хајдук“, Основну школу „Браћа Груловић“ и радове на изградњи спортске хале у Бешки.

„Општине као Инђија су светли примери како локална самоуправа сама гради спортске објекте и повећава улагања у спорт, у циљу развоја физичког васпитања, врхунског и рекреативног спорта“, рекао је министар Гајић.

Председник инђијске општине упознао је министра са издвајањима у износу од 230 милиона динара за 54 спортска колектива у Инђији, са динамиком радова на изградњи спортске хале и плановима за изградњу трибина на терену бешчанског фудбалског клуба.

„Поносан сам што градимо спортску инфраструктуру у селима инђијске општине, што стварамо нове могућности за децу и омладину, а спортска хала, сан свих Бешчана, биће до краја године стављена под кров“, рекао је Гак.

Приликом посете министар је уручио донацију школи и то 40 лопти за фудбал, кошарку, рукомет и одбојку, два рукомета гола, две табле са обручима за кошарку и мреже за одбојку и голове.

Такође, и фудбалски клуб је обогаћен за 20 дресова, 20 маркера за тренинг и 10 фудбалских лопти. Министар Гајић и председник општине Гак разговарали су о могућностима да се министарство укључи у завршетак радова на спортском објекту у Бешки, како би она што пре била на располагању спортистима и ученицима.

Извор: Општина Инђија

Фото: Printscreen